Sanitair & watervoorzieningen

Sanitair en watervoorzieningen

Voor watervoorziening en legionella beheer in (semi-) openbare ruimten, zoals zwembaden, verzorgingshuizen, ziekenhuizen en wellness-centra gelden zeer strenge wettelijke eisen. Maar hoe weet je exact wanneer je aan de eisen voldoet? Doe je niet te weinig aan beheer of misschien zelfs teveel? Onze OSS techniek kan dit meten en analyseren en maakt dit proces eenvoudiger, veiliger en duurzamer. Bespaar tijd en kosten met het OSS systeem.

Automatisch legionella beheer

Het OSS Sensor is in combinatie met een module voor legionella beheer interessant voor (semi-)openbare ruimten. De sensor fungeert dan als een ‘doucheknop’ die in een tegel is geïntegreerd of onzichtbaar achter een douchewand is geplaatst. Het spoelproces gebeurt nu nog vaak handmatig. Veelal geschiedt dit uit voorzorg, maar niet op basis van meetgegevens.

Het OSS systeem verzamelt echter data en legt een logboek aan. Het systeem geeft dan automatisch een signaal wanneer een spoeling gewenst is en het spoelproces wordt vanzelf geactiveerd.

Daardoor worden niet dagelijks gebruikte doucheruimten of andere sanitaire ruimtes  automatisch doorgespoeld. En met een automatisch en accuraat gevoerd spoellogboek voldoet het systeem aan de HCCP-norm.

Een legionella beheer met een OSS Sensor is duurzamer, veiliger, minder arbeidsintensief en biedt een betere afwending van aansprakelijkheid.

VOORDELEN OP EEN RIJ

Veiliger

Duurzaam

Kostenbesparend

Tijdbesparend